Ett fantastiskt misstag!!

Av ett misstag så hittade jag en man vid namn Chris Garneau som av någon anledning hamnat i min musiklista. Detta kommer jag aldrig att ångra, för Vackrare musik än såhär det får man leta efter. Lågmäld pianobaserad musik från USA med stråkar som toppar det hela. Hans ljusa bräckliga röst andas fram vartenda ord som om han suttit bredvid och viskat orden rakt i ditt öra. Det här gott folk är den perfekta musiken att lägga sig på soffan och blunda till!

Det hela började med att han blev upptäckt av Jamie Stewart från Xiu xiiu och skrev därefter på för skivbolaget Absolutely Kosher. Hans första album heter Music for tourists och är rakt igenom ett vackert album. Jag brukar i vanliga fall klaga över att ett band eller en artist inte visar på någon bredd om alla låtar är lugna och liknande. Men det är just det som är skillnaden med Chris Garneau, han lyckas på något konstigt vis göra det hela intressant och hålla det under hela albumet. Man kan även dra många paralleller till Elliot Smith och då passar det ju bra att han just gjort en cover på Elliot Smiths låt Between the bars.

Om nu Chris Garneau gjorde entré av ett misstag i min musiklista så kommer han stanna där med vilje. Jag tycker vi låter Chris själv berätta för er hur bra han faktiskt är!! Njut nu av låtarna som följer under.

Essentiella låtar från Music for tourists: Relief, We don't try samt Halloween

Chris Garneau - Relief (officiell video)



Chris Garneau - We don't try (Live)

 

Väl mött från er nya favorit.... Henrik

Devo - Whip It

Den här bloggen har haft allt för få inlägg med musik som var stor på det ljuva 80 talet. Därör är det på sin plats att jag bjuder på ett litet inlägg om just musik från 80 talet.

Det jag tänkte bjuda på är en fantastisk video till en lika fantastisk låt. Nämnligen Devos Whip it. Hade inte tänkt förstöra upplevelsen av denna låt med en massa tråkig fakta så vasågoda och njut.

// Per

Silver Jews

Yes. Silver Jews, indiebandet från Tennesse som bildades redan 1989 har nu släppt sin 6:e skiva - Lookout mountain, lookout sea - som är... ja, fantastisk. Tänk lite Cash, lite Lou Reed, lite allt möjligt... För den som inte vet består Silver Jews av sångaren Stephen Malkmus och basisten Bob Nastanovich från Pavement samt låtskrivaren David Berman.

Eftersom musiken är särdeles svårbeskriven skickar jag er till deras myspace - med ett ganska gedigert utbud av låtar. Och för den som gillar soundet ordineras en omedelbar införskaffning av albumet Lookout mountain.

Sunny Day Real Estate - Tearing In My Heart (Live, akustisk)

Det här inlägget är egentligen till min lärare men ni andra får hålla till godo ändå för att det är en så sjukt bra låt.
Jag kunde inte hitta något klipp på orginal versionen men dock en grymt bra akustisk live version. Jag får ursäkta att kvalitén är under lite halvkritik.

Lotta... dinner is served! (or breakfast perhaps?)




Från: E.P

The Only Ones

The Only Ones var ett 'new-wave-power-pop band" enbart aktiva mellan åren 77-81. Under sin relativt korta karriär hann man ändå med att släppa tre stycken skivor. Lovorden haglade, både ifrån fansen och kritikerna och många var säkra på att detta skulle bli the next big thing. Med facit i hand så kan vi dra slutsatsen att de inte blev jättestora. Det gör dock inte så mycket .

För sångaren Peter Perret har dammat av sitt gamla band och kommer i sommar att gå Eriksgata genom Hultsfred när man uppträder på Hultsfredfestivalen i sommar.

Övrigt onödigt vetande:
Pete Doherty ifrån Babyshambles har gjort en cover på låten Another girl another planet som också är the Only Ones mest spelade låt. det kan vara värt en lyssning.
Som om det inte skulle vara nog med Babyshambles flirtar ifrån mig, så har sångaren Peter Perret 2 stycken söner som båda spelat i Babyshambles. Missa dem inte i sommar


The Only Ones - Another Girl Another Planet

The Sonics

The Nomads har uttryckt The Sonics som "the missing link between Little Richards and MC5". Och det stämmer ganska bra. Tänk dig garagerock från tidigt 60-tal och du har The Sonics. De släppte tre LPs under sin verksamma tid och en hel drös 45or. De återförenades igen 2007 och turnerar nu stadigt. Man ska bland annat till Way out West-festivalen i Göteborg i sommar - vilket blir första gången bandet spelat i Sverige.

Här kommer en av dagens garagerocks kanske mest infuerande låtar. The Sonics med Have Love, Will Travel. Jag rekomenderar även alla läsare att pronto kolla upp i princip allt detta band gjort då allt innehåller en genomgående rockig, rå, ösig och förbannat charmig energi.

Have Love, Will Travel.



Psycho


Sun Kil Moon

EDIT:  Länken på förra inlägget var bruten. Nu skall den fungera.



Sångaren och låtskrivaren i Red House Painters, Mark Kozelek släppte för någon vecka sen sin tredje skiva med sitt sidoprojekt Sun Kil Moon.
Plattan heter April och verkar lika sjukt bra som dom andra två. Den ena av dom som heter Tiny Cities borde ni Modest Mouse fans ta och kolla upp pronto. Hela skivan är omarbetade covers på Modest Mouse låtar. Tycker personligen Isaac Brooks texter får en helt ny djupare innebörd när Mark Kozelek framför dom.
Här har ni alla fall låten Moorestown med Sun Kil Moon från den rykande färska plattan April. Skruva upp högtalarna, ta en kopp te och NJUUUUUT!



Sun Kil Moon - Moorestown

//EP


Iwasacubscout!

Här har ni den senaste nya brittiska indien. Köpte vinylen för några dagar sen. CD'n är mig veteligen inte släppt ännu.



Deras myspace finner ni här: http://www.myspace.com/iwasacubscout

//E.P

Det är inte bara pop, det är Das Pop


Hur ofta får man egentligen chansen att säga "Du, jag vet ett bra band från Belgien" och verkligen kunna stå för det? Inte alltför ofta va? Men det är Precis vad jag tänker gå ut och säga till er trogna Minrymd läsare. De heter Das Pop och precis som bandnamnet utlovar så spelar de.... pop! För er som inte kan tyska så betyder bandnamnet lite halvtaskigt översatt "detta är pop".

De blev kända på allvar 1998 genom något så osexigt som en tävlig i musik. Direkt efter detta så var det inte några större problem för dem att få skivkontrakt, men trots detta så valde de att först spela in en självständig skiva A Different Beat med pengarna de vunnit.

1999 så skrev de på för skivbolaget Play it again Sam för att sedan 2000 påbörja sitt andra album med producenten Phil Vinall, som jobbat med både The auteurs och Placebo. Därefter har de sedan släppt en hel del album och bytt skivbolag, men för tillfället håller de på att spela in ett album för Sony BMG.

Det album som jag har valt att fokusera på heter The Human Thing och är briljant. Man skulle kunna dra många paralleller till alla möjliga årtionden, men i slutändan så är det helt enkelt pop och bra sådan. Men om man nu ska "namedroppa" någon influens så är det första bandet som dyker upp i mitt sjuka huvud The Smiths. Stundvis så påminner både trummorna och gitarrerna väldigt mycket om 80-talet... och då pratar vi bra 80-tal! Jag tackar sällan nej till stråkar heller så det gör bara det hela ännu mer underbart!

Nu har ju jag faktiskt gett er alla möjligheten att kunna säga "Du, jag vet ett bra band från Belgien" och det kan man fan inte värdera i pengar sist jag kollade!

Essentiella låtar från albumet The Human Thing är: You och Neversleeper


Das Pop - You (Officiell video)

 

Over and out från Minrymds senaste nyförvärv...
Henrik

Johnny Kidd & The Pirates

Jag är kär! Bandet heter Johhny Kidd & The Pirates och var aktiva under den första delen av 60-talet. Man hör tydliga influsenser från 50-tals musiken och de spelade, enligt mig, en blandning mellan blues och garagerock.

Det lustiga med Johnny Kidd & The Pirates är att de egentligen aldrig producerade något album, utan bara singlar som sedan släppts som deras greatest hits. 1960 kom deras enda hit shakin' all over som toppade listorna och räknas i stort sett som deras enda "hit", vilket är att underskatta ett fantastiskt band!

Det är en ganska tragisk historia det hela då sångaren Johnny Kidd dog i en bilolycka den 6:e Oktober 1966. Vem vet annars kanske de på ett helt annat sätt kanske hade fått den cred som jag personligen tycker att de förtjänade.

Essentiella låtar som man bör kolla upp är: Shakin all over, Please don't touch, Yes Sir thats my baby och restless. Mitt tips är att ni börjar med dessa låtar och sedan om ni gillar dessa så kan ni ju alltid kolla upp deras greatest hits. Jag är kär! 60 talet lever, åtminstone fortfarande i mitt hjärta!




Over and out
Henrik

Sveriges kanske bästa new-wave-electro-clash-skojare.

Quit your dayjob har varit lite av ett favoritband i snart 2 år. Deras musik är förmodligen en aning svår att ta till sig. Antingen älskar man den eller så hatar man den.
Personligen älskar jag den, dock ska det erkännas, deras musik bör faktiskt upplevas live då dessa energiska skåningar lyfter musiken ytterligare några snäpp uppåt. Jag kan bara rekomendera dig att ta tillfället i akt att se dem live om du för möjligheten.

Bandet har släppt 3 stycken album sedan man släppte sitt självbetitlade debutalbum Quit your dayjob hösten 2005. Senaste albumet går under namnet Tools for Fools och släpptes så sent som i september 2007. Låten här nedan är dock ifrån albumet Sweden we have a problem och heter Vlado Video



Ihop limmat utav Oskar
Tjipp

RSS 2.0