2 Siesta-band

Jag lovade mig själv att skriva lite om Siesta-festivalen här. Nu efter tre veckor får jag tummarna loss.
Hade inte tänkt dra en recension om festivalen utan mer uppmärksamma er om två band som jag själv såg för första gången live och tack vare Siesta börjat lyssna på.

Det första bandet är Sunset Rubdown. Det hela började som ett soloprojekt för Spencer Krug som är medlem i bla Wolf Parade. Med ytterligare tre medlemmar skulle han bilda kvartetten som kommer från Montreal, Kanada.
Det har givits ut ett album med enbart Spencer Krug och en EP och två album med hela bandet. Det senaste albumet Random spirit lover som gavs ut hösten 2007 har hyllats av flera kritiker. Det är inte förräns nu som jag kan hålla med om det. Där finns många långa (de flesta över fyra minuter) bra låtar. Ibland kan jag tycka att låtar kan bli för långa, men så är inte fallet. Det händer så mycket instrumentalt så man nästan kan få en helt ny låt efter två minuter. Tack Siesta!





Det andra bandet är Lukestar. Det är här mitt sanna Mew-fan inom mig kommer fram. Vem kan inte älska denna typ av rock? Detta är ett norskt band som efter Siesta-spelningen vill flytta till Sverige. De har redan flyttat till mitt hjärta. Ni märker att jag är lite svag för det här.
Den starkaste likheten med Mew är falsetten i låtarna. Det finns få som kan ta den lika bra som Jonas Bjerre och sångaren i Lukestar. De har givit ut två album. Även här är det senaste, Lake Toba, som jag har lyssnat mest på.




Lyssna på dem för bövelen!

Grattis på födelsedagen EP!

/Sara


Eels

Hej och goddag. Kärt barn har många namn men jag brukar bara kallas för E.P och är ny här. Jag hoppas jag kommer kunna tillföra en ansenlig mängd med tips på melodiös melankolisk indiepop till denna site. Därför tänkte jag idag tipsa om bandet Eels som nu är på tour och faktiskt så sent som 23 Februari spelade på Kungliga Teatern i Köpenhamn. Nåväl..

Mark Oliver Everett a.k.a "E" signade 1991 kontrakt med Polydor Records där han senare kom att släppa 2 plattor varav A man called E 1992 och Broken Toy Shop 1993 som soloartist. E fortsatte därefter att utveckla sin musik och började ett nytt projekt med trummisen Butch (Jonathan Norton) & basisten Tommy Walters. Detta medförde att "E" behövde några extra bokstäver och skapade bandet Eels.
Bandets första platta släpptes Beautiful Freak (1996) och singeln Novacaine for the soul blev nominerad till flera MTV awards.
De nästkommande åren skulle bli extremt jobbiga för E vilket också märks på skivan Electro-Shock Blues (1998).
Vid 19 års ålder hittar E sin far död. Hans syster Elizabeth tar självmord 1996 och hans mor insjuknar i lungcancer. Det var E's hela familj. E skriver och spelar sedan in en ny platta som blir klar redan 6 månader efter Electro-Shock Blues. Skivan Dasies of the Galaxy släpps dock inte förräns år 2000 och tar över där förra skivan slutar. E bestämmer sig för att försöka hitta vägen tillbaka igen. Skivan beskrivs av den legendariska producenten Lenny Waronker som "en trevlig promenad i parken där man då och då blir biten av en orm".
R.E.M.'s Peter Buck, gästspelar även på skivan och har skrivit låten Estate Sale tillsammans med E.
Mr. E's Beautiful Blues som på skivan var ett gömt spår blir första singeln och blir en internationell hit. Den finns bland annat med i Filmen Roadtrip med Tom Green.
I början av 2001 släpps Souljacker. Under inspelning av Electro-Shock Blues tar E ett break på ett meditations center i södra Carlifornien. Souljacker kommer att inspireras av en historia E då får höra om en seriemördare i Carlifornien som hävdar att han bara inte tar livet på de han mördar utan även deras själ.


Inlägget är under konstruktion. Men jag lägger upp det nu för annars glömmer jag bort det.

Blikk Fang

Of Montreal´s Kevin Barnes och Andrew Van Wyngarden ifrån MGMT har inlett ett samarbete som går under namnet Blikk Fang. Musiken är experimentell och Of Montreal-inspirerad, vilket inte var en överraskning.

Dessa herrar planerar att släppa en skiva under 2009. Medan vi väntar på skivan har de gett oss två stycken låtar som smakprov, och det låter både spännande och väldigt lovande.

För att lyssna och ladda ned - besök:
http://www.purevolume.com/blikkfang
Klicka på bilden eller copypaste url'en i din webläsare.


Band of Horses

Vi fortsätter att uppdatera lite inför Accelerator festivalen i Stockholm.

Ännu ett sjukt bra kanadensiskt band från Seattle entrar scenen den 24 Juni.
Band of Horses kommer även att spela i Göteborg senare i år men det är tydligen slutsålt som in i helvete enligt accelerators hemsida. (http://acceleratorfestivalen.se/)



Stars.

Ett band som ni absolut måste se i sommar är det kanadensiska indie bandet Stars.
De kommer att besöka den kungliga hufvudstaden den 25 Juni för att spela på Accelerator.

Personligen tycker jag det här är för bra för att missas om man gillar indie-pop och i synnerhet kanadensisk indie.
På något sätt känns dom så sjukt före svensk indie-pop och jag önskar att svensk indie kommer komma upp i den här nivån om några år i alla fall.

På Accelerators hemsida kan man läsa följande:
 
"Frälsningen kommer från Toronto men är numera baserad i Montreal. I sommar kommer dom till oss. Stars är ett av vår tids mest uppskattade indieband, och tyvärr ett av vår tids mest underskattade. Torquil och Chris är redan säkrade en plats i the Indie Hall of Fame för all framtid med skivorna "Nightsongs", "Heart", "Set Yourself On Fire" och "In Our Bedroom After the War" men fler borde veta vilka dessa briljanta kanucker är. Med en klockren fingertoppskänsla för melodier, arrangemang, harmonier och rena filosofiska budskap kommer Stars förhoppningsvis att göra sig hörda en lång tid framöver. Bandets absoluta genombrott kom med spåret "Ageless Beauty" från näst sista skivan. Och det är precis vad Stars genomträngande pop skapar, tidlös skönhet."
image8
Jag kan inte göra mycket annat än att hålla med i citatet ovan och buga, bocka och tacka för Stars alla skivor.
Den senaste skivan heter In our bedroom after the war och släpptes September 25, 2007. Den är värd alla era surt förvärvade stålar så inhandla denna! Se bild --->

Självklart måste en låt läggas upp här också.

Steg 1.Tryck på Play
Steg 2. Luta er tillbaka
Steg 3. Blunda och lyssna!





Tack, tack, tack!

GregoRy and the HawK

Extremt lågmäld, mellankolisk indiepop och bland det bästa du någonsin hört. Från New York.

www.gregoryandthehawk.com. Beställ skivan... typ NU!

Myspace finner ni på följande adress: http://www.myspace.com/gregoryandthehawk




(Obs! Länken funger inte nu av p.g.a sidfel. Får hoppas att sidan snart är uppe igen.)

RSS 2.0