Exklusivt scoop! Detektivbyrån + SMK = Sant

Minrymd-koffa har lyckats luska ut ett tämligen exklusivt scoop, nämligen att Detektivbyrån och Slagsmålsklubben planerar någon form av samarbete. Vad det gäller är ännu höljt i dunkel, men det torde vara någon form av musik. För en konsertrescension och längre intervju med Detektivbyrån bör ni besöka VäxjöPuls inom en snar framtid.

Planerade namn är antingen Detektivklubben eller Slagsmålsbyrån. Eller kanske båda? Vi på minrymd.nu tycker det låter sjukt intressant iallafall!

Tills dess får ni hålla till godo med lite schysst musik från klubben och byrån separat.

Detektivbyrån - Lyckans undulat



Slagsmålsklubben - Malmö Beach Night Party


Robert Svensson - Young Punks Are on the Never-Never


Den 1 oktober släppte Robert Svensson, mest känd från Mixtapes & Cellmates, sitt debutalbum Young Punks Are on the Never-Never. Jag stod redo inne på Rocks i Malmö för att lägga vantarna på ett exemplar. När jag fråga efter ett visste de inte ens vem han var. Jag rådde dem att beställa in några men beställde själv inget. Chansade på Skivlagret i Lund dagen efter. Kassörkillen och jag brukar ändå snacka lite musik när jag handlar där och det kändes som han skulle ha beställt in albumet. Men icke! Han visste inte ens vem det var han heller. Jag beställde i alla fall det utav honom. Skulle väl ta en till två veckor sa han. Men det tog drygt en månad! Lite pissed var jag, då jag ville ha det så fort som möjligt. Man vill ju gynna skivaffärerna och inte beställa från CDON alltid.
Efter att ha hört låten Young enough där Markus Krunegård är med och sjunger kände jag på mig att detta inte var något jag borde eller ville missa. Young enough är verkligen en hitlåt. Tyvärr finns det inte så många fler hitlåtar på albumet. Skulle väl vara den andra duetten med Adam Olenius, 1987.
Efter första lyssningen blev jag besviken. Det är en väldigt spretig skiva. Men sen tänkte jag efter. Det är ju mer vanligt att man klagar på att alla låtar på en skiva låter likadant. ”Kan man aldrig vara nöjd?”.
Nu efter några fler lyssningar hör jag verkligen hur bra allt låter. Sitter och funderar på hur länge han har jobbat med albumet. Man hör verkligen små snygga finesser lite här och var, som tex prat i bakgrunden. Det har lite av allt. Jag gillar den genomgående electrovibben, som kanske skulle kunna vara den röda tråden, även fast att det är svårt att säga att något sådant existerar på detta album.
Till betyget då. Jag ger Svensson 7/10. Med motiveringen; Riktigt bra och välarbetade låtar. Dock ett mindre bra album med synpunkt på helhet och sammanhanget. Köp albumet eller enstaka låtar som skulle kunna passa in på en blandskiva!

Här ser ni låten Young Enough, sorry för den dåliga kvalitén. Är det bara jag som får lite smått feel-good-rysningar 2.15 in i låten?




www.myspace.com/robertosvensson

/Sara

P.S Cut Copy på Babel ikväll, känn pepp!

RSS 2.0