Nytt. Igen.

Efter sommarens obligatoriska lyssnaigenomalltnyttpåhelaåret-period samt festivalande (då man försöker se så mycket live som möjligt som man lyssnat på hela jävla året) har äntligen hösten börjat göra sig märbar igen. Dendär fantastiska årstiden då man bara kan sitta inne med ett par hörlurar och en kopp te och njuta till underbar musik helt oförskämt.

Iallafall - min skörd än så länge uppgår till två fantasiska och helt igenom olika artister. Det är dels norsken Lindström (fast med ett norskt, konstigt, ö då) som gör någon slags låtsas/påriktigt disco/ambitient/experimentell/electrogrej. Det är inte för den svaghjärtade - men har man tid och mod så kan man lära sig att älska hans vida, bångstyriga ljudlandskap. Finns för provlyssning på Myspace.

Det andra fyndet jag gjort är mer vad ni har vant er att vänta från minrymd.nu - gammal hederlig, schysst, ganska laid back indie i form av Chad VanGaalens senaste skiva Soft Airplane med ett par helt briljanta spår - kanske inte så genialiskt nyskapande som Lindström - men gott nog. Kolla extra in låten Bones of Man som i mitt tycker är sjukt bra. Givetvis finns även gamle Chad på engelska minrymd.

RSS 2.0