Lords of Destruction




Bo Madsen blir så här glad av att se The Palmer Twins på plats.

Candy Claws - "Silent Time of Earth"




Om ni inte lyssnat lika mycket på "Hidden Lands" som jag gjort så gör det!

Myspace


P.S Gillar deras myspacebakgrundsbild skarpt.

MEW

Mitt alldeles egna hallelujah-moment-när-jag-var-15-år-band Mew ska göra två exlusiva spelningar i deras hemland och mitt (vårat?) grannland Danmark. Söndagen den 28 november besöker de Köpenhamn och dagen efter studentstaden Århus. Denna gång väntas en sittande publik som ska vara mer tillgänglig den visuella delen i framträdandet. 
Så då har jag och syrran kirrat födelsedagspresenter åt varandra med andra ord (förutom Harry Potter och dödsrelikerna Del 1-biobiljetter, 84 dagar kvar!). Biljetterna släpps nu på måndag. Priset har ännu inte släppts men tror det kommer svida lite.   
Mer infor här.


   

SALEM




Myspace


P.S Hur många "like" kom du upp i?


Men vad fasiken då!

"Koncerten med Neon Indian er desværre aflyst. Billetter kan refunderes, hvor de er købt. Som et plaster på såret kan Neon Indian imidlertid opleves i VEGAs natklub Nina Bang, hvor de vil spille et dj-sæt på terrassen i Nina Bangs Sommer Residens."

Jag har verkligen otur när det kommer till Neon Indian-konserter. Ska konfrontera honom på fredag!






P.S Sluta flina syrran.




Sea Oleena - "Sea Oleena"




"Sea Oleena is the sudden rush of inspiration. The long anticipated conclusion. The layer of dust on the bookshelf. The missed flight. The memorized view from a window. The space between.
Sea Oleena is the voice of someone you used to know, in the body of someone you've yet to meet, following you through a dream."


Sea Oleena - "Island Cottage"





Bandcamp

Myspace


Dawn Golden and Rosy Cross - "Blow"





Klicka på bilden som vanligt.



I-landsproblem!

Kurt och Christoph ska köra ett mindre The Depreciation Guild-set på På Besök i Malmö efter deras spelning med The Pains of Being Pure at Heart på festivalen ikväll. Detta fick jag reda på för typ en halvtimme sedan! Åh, ni vet ju hur jag älskar "Dream About Me"(sängkammarblicken!!!). Till problemet dårå, På Besök tar bara in 40-50 pers och jag har redan andra planer för kvällen. Suck! 
  


Sufjan Stevens - "All Delighted People"




Win-win situation


Jay Bells



The Proper Ornaments

Så innan jag myspacefyndtipsar vill ni säkert läsa något om Way Out West. Ja, det var bra. Vad var bästa? Svårt att säga, men av de jag inte sett tidigare så tyckte jag The Drums i Slottskogen. De höll den där fina linjen att inte hoppa över till för coola, alltså utstrålade den där coolhet som så många andra av oss gärna hade erhållit. Av klubbspelningarna så kan jag tyvärr inte skriva det jag tror jag vill skriva. Kom inte in på de jag helst ville. Men efter att i lördags bara kunna gå rakt in på Parken fick jag i alla fall bevittna en sådan där flummig tUnE-YarDs-spelning som jag hade hoppats på. Bra långhelg, bra långhelg.

Nu över till något helt annat, *trumvirvel*. Efter att ha varit iväg några dagara händer det alltid att jag samlar på mig lite myspace-friend-request's. Ett kommer ifrån The Proper Ornaments från UK. De låter så här. Ganska bra med andra ord.  





Summer Camp - "Round the Moon"

 


Dungen - "Skit I Allt"



M.I.A - "XXXO"


U will c me @ WOW 2k10






 


Klubbandet

På torsdag vill jag se Villagers och Tallest Man On Earth men nej tack till Annedalskyrkan då! Harlem, Caribou, Bear in Heaven. Beslutsångest!

Fredag: Surfer Blood och Wild Nothing eller Fool's Gold och Sleigh Bells. Blir nog det sistnämnda. 

Lördag: Laura Marling, I Blame Coco, Die Antwoord.


Uppdatering: Ingen Jay blirre visst. Men lite Anna istället.


20 kommande album

Kolla vilka 20 utländska (ett par svenska) album danska Soundvenue ser framemot i år.

Glitter Bones - "Amulet Calls" EP

Tycker inte "Amulet Calls" lever upp till mina förväntningar. Avgör själva genom att hämta den här. Jordan Vouga's omslag gillar jag dock. Stör mig på att jag inte kan komma på från vilken låt de har lånat ljudeffekten i början och nästan slutet av "Worship Walls" från. Om ni vet vilken jag menar och själva sitter inne med svaret så kommentera det gärna.





Söndagslyssning


iamamiwhoami - "y"

Jag blir fortfarande överraskad över hur inte vanliga Jonna Lee är längre. No more flickan med gitarren som är förband åt Ed Harcourt och sådana saker. Jag tröttnade där ett tag men denna video fick mig att vakna till igen. Som jag skrivit innan, kolla in alla 13 på hennes youtubekanal.






Grattis Spotify! (Ni vet med vilken röst)


Hårddiskrensning: "Nowhere Boy"



Villagers besöker KEXP som så många andra




Blivit en del lyssnande på jobb då min chef är irländare. Den framförda låten finns med på Min Rymd #3


RSS 2.0