Sex Pistols till Peace and Love!



Sex Pistols i Sverige 1977, till sommaren kommer de alltså tillbaka för att spela på Peace and Love i Borlänge.

Källa: www.peaceandlove.nu

Fun Fun Fun at the autobahn.

Kraftverk är ett av dom coolaste banden som finns om ni frågar mig (i alla fall topp 5). Bara en sådan sak att de var först med att använda en moog synth och att de själva byggde sina trummaskiner. De har också en väldigt uttänkt och genomabetad stil. Hela delas minimalistiska och lite stela stil är väldigt tilltalande.

Kraftverks genombrottsskiva, Autobahn, från 1974 är en fantastisk skiva, men min favorit är nog ändå The Man Machine från 1978 där de har hunnit förfina och utveckla deras så karaktäristiska sound som de presenterade på Autobahn. Jag tycker helt klart att ni ska lyssna in er på Kraftwerk börja förslagsvis med Autobahn och fortsätt sedan med The Man Machine.




Kraftverk framför Autobahn i top of the pops 1975, kolla noga in de coola syntharna.



Musikvideon till The Robots från 1978.


Skrivet av Per

Duktigt detektivarbete...

... har lyckats snoka upp ännu ett trevligt videotips. Nämligen Detektivbyrån - Lyckans Undulat. Några kanske förstod min lilla torra ordvits i rubriken... Nåja. Videon är iallafall gjord av Daniel Wirtberg och Jonas Rudström. Jonas har tidigare gjort saker som novellfilmen This Is Molkom, som ska ha visats på Göteborgs Filmfestival 2005. Daniel Wirtberg har gjort kortfilmer som Julia och Seedings.

Videon fångar på ett ganska så underbart sätt det mystiska/romatiska och också ganska hektiska i Detektivbyråns musik. Jag gillar den skarpt.

Detektivbyrån - Lyckans Undulater



Länktips:
Detektivbyråns hemsida
Detektivbyrån på den amerikanska Min Rymd (som föresten inte alls är lika bra)

What became of the likely lads ?

Jag är egentligen inte speciellt mycket för musikvideos. Vet inte riktigt varför men så är det. Men en av dom få videor som jag faktiskt gillar är redan nämnda. The LIbertines What became of the likely lads. Videon är så mycket england och jag tycker verkligen att den förstärker låten precis så som en musikvideo ska göra. Videon är som koffa skrev tidigare regiserad av Mattias Montero som är en fantastisk bra resigör jag kan rekomendera allt han gjort (med undantag för kens-ingenting video). Libertines är för övrigt ett av det bästa banden som finns om ni frågar mig.



Här har ni den. Bjuder även på can´t stand me now som är en fantastiskt bra låt den besktriver verkligen Petes och Karls relation på ett fantastiskt sätt.



Mer om Mattias Montero

http://mattiasmontero.com/

Skrivet av Per

Hästpojken.

Ett band som det pratas mycket om på senaste är göterborgs bandet Hästpojken. Bandet består av Poplars från Broder Daniel och Martin Elisson från Bad Cash Quartet. Hästpojken släpper nu i dagarna sin 7" singel Shane McGowan i en begränsad upplaga på 500 ex så skynda skynda om ni vill ha tag i ett ex.(den finns även att köpa digitalt, men visst är det roligare med vinyl?)

 

 

Jag bjuder här på en liveversion från studio virtanen av Shane McGovan

 


 

 

Mer om hästpojken.

www.myspace.com/hastpojken

www.hastpojken.com


Artikeln är egenhändigt skriven av Per

 

 


Lykke Li

Det verkar som att lite cokie-voice:igt, halv 60-tal:ig, halv-elektronisk musik är rätt inne nu (Amy Winehouse, Candie Payne to name a few). Här är Sveriges främsta bidrag i genren, Lykke Li, med låten Little Bit. Videon är regiserad av Mattias Montero. (Som bland annat gjort videorna till What became of the likely lads med Libertines och Ingenting av Kent, nu får vi hoppas att Per får tummen ur och skriver om What became of the likely lads också).



Länktips:
Lykke Li på MySpace
Mattias Montero

Simons tips #1. Gör flygresan till den magiska resa den borde vara.

Svefn-g-englar med sigur ros har följt med mig på alla flygresor jag gjort de senaste åren. Sen en god vän introducerade bandet för mig så har jag fortfarande bara vågat lyssna på denna låt. Det tog tre lyssningar innan den fastnade men nu tycker jag den är så magiskt vacker att jag inte vågar utforska sigur ros övriga låtkatalog, i och med risken att bli gravt besviken. Med Svefn-g-englar på nästan elakt hög volym i lurarna, ögonen antingen slutna eller blickandes bort över molnen blir flygresan sådär magisk som den var när man fantiserade om att flyga i sin barndom.


Artikeln är engenhändigt skriven av Simon


Pop för hela familjen

Blev väldigt exalterad idag när det damp ner ett mastigt kuvert från Adrian Recordings, det var med darrande fingrar jag satte på Familjens 7"-LP:n Det snurrar i min skalle, purfärskt från vinylpressarna. Och visst fasiken lät det bra. B-sidan Feber var rejält trevlig den också, med soul och R&B stjärnskottet Ninsun Poli på sång. Så, för er alla som ännu inte blivit frälsta av Familjen kommer här väckelsevideon till Det snurrar i min skalle.



Länktips:
FAMILJEN - Det snurrar i min skalle
Familjen på Myspace
Ninsun Polis hemsida
Ninsun Poli på Myspace

Denna artikel var egenhändigt ihopsnickrad av: Koffa

Tullycraft - Everey Scene Needs a Center

Så, äran att få vara Minrymds första recension går till tweepop-undret Tullycraft från Seattle. Deras nya album, Everey Scene needs a Center släpptes nyligen på Magic Marker Records. Skivan följer upp Disenchanted Hearts Unite från 2005.

Tullycraft följer samma gamla trygga mall som innan med sockersöt, lite bittersweet, tweepop med mycket handklapp och fotstampsvänliga takter. Men man har också växt något sedan förra skivan. Ämnena spretar, alltifrån refernstäta Georgette Plays a Goth, via vampyrlåten If you Take Away the Fangs (the Vampires will die) till kritik av engelska klassystemet i One Essex Girl.

Every Scene Needs a Center är ett solitt indiepopalbum utan alltför mycket överaskningar. Men för en dyrkare av taktfasta indiehandklapp som undertecknad är det en liten guldgruva.

Här kommer första videon från skivan, till låten Georgette Plays a Goth



Låtar:
The Punks are Writing Love Songs

Länktips:
Tullycraft på MySpace
Tullycrafts hemsida

Ihopsatt av: Koffa

Välkommen till minrymd!

Minrymd vill:
  • Främja popmusik skapad med snille, smak och själ.
  • Upplysa om ny trevlig popmusik
  • Vara din personliga guide längs populärkulturens snåriga stig
  • Finna bortglömda musikaliska guldkorn
På minrymd kommer du att finna recensioner, skivtips, låttips, videos och andra kulturella uttrycksformer som vi anser är värda er tid och eftertanke. Vi står för letandet, ni för avnjutandet!

Har du någonting du anser borde uppmärksammas här är du mycket välkommen att kontakta oss per mail på [email protected] så skall vi säkerligen kunna sluta någon form av överenskommelse där alla parter tillfredsställs.

Minrymd är, kort sagt, din nya bästa kompis på det världsomspännande interaktiva datanätet!

RSS 2.0