Sleep Party People - "Ten Feet Up"




Se fler på The Copenhagen X Sessions-youtubekanal.


Myspace


Cat Grill - Cat Grave - Cave Grill

I vintras la jag upp ARCH M's "Cat Grill"-klipp. Nu finns inte den längre på tuben. Låten "Cat Grave" har vi hört på Myspace:n. Ett annat klipp har dykt upp, "Cave Grill". Som enligt mitt minne är samma klipp och låt som innan hette Cat Grill. FÖRVIRRING!
  




NMB Summer Mix

Om det är något jag gillar så är det bloggar där jag kan lita på att bloggarens/arnas musiksmak ligger kring min egen. Då uppskattas också mix tape's mycket mer, som jag annars inte är så förtjust i. Likaså färdiga spotifylistor. Inte min typ egentligen. Förutom när jag själv får bestämma såklart. I alla fall, bloggen No Modest Bear la idag upp en summer mix. Spana in och framförallt hämta och lyssna här.

   


Intervju med Win och Will Butler




His Clancyness – "Summer Majestic"

Skapad av Jamie Harley, premiärvisning på Delicious Scopitone.

 


ceo - "come with me"




OBS!

Ibland uppdaterar jag mina inlägg med en nyhet om albumsläpp eller annat. För någon timme sedan uppdaterade jag t.ex. att "Gemini" finns på Spotify. Ni kanske missar viktig info på det sättet, men sånt är livet. Jag ska försöka köra fet stil om något nytt lagts till så det är lättare att se.


 


Chillidill


Malmöfestivalen

När jag trodde det var helt ute för Malmöfestivalen (sett från min sida och kanske fler) så läser jag att kompisarna Washed Out och Toro Y Moi är bokade till årets festival. Fler klara här. Vågar nog till och med hoppas på fler bra. Det trodde jag inte!

"Month of May" + "The Suburbs"




Kom nu till Roskilde '10 och gör en lika bra spelning som '07. Jooooo! Åh, storslagenkonsertminnenvattnigaögon! - "When I say Arcade, you say Fire!" 

Wild Nothing - "Gemini"

Ni kommer väl ihåg när jag och före detta Facepaint - Jack Tatum numera Wild Nothing - Jack Tatum påminde er om att hans "Gemini" skulle släppas den 25 maj. Det var igår!





Myspace


Spotify


P.S Jackan (japp, vi är så tajta) gillar inte "Treats", tycker den är för skränig. Synd för honom!




Glitter Bones - "Lady Daydream" (Twin Sister Remix)

Ni vet att Glitter Bones alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta efter att jag såg deras Falcorvideo. I förra veckan släppte de en remix på Twin Sister's Lady Daydream. Hämta den här på deras bandcampsida.   





Memoryhouse - "Minor White"

Alltså jag tycker så här: Memoryhouse borde komma till Debaser under deras europaturné, bara köra sådana här fanvideoklipp på backdroppen och alla kommer älska dem.  


 


Cosmic Sound

En såndär chillwaveig måndag med Cosmic Sound sitter fint nu.

Cosmic Sound - "Bear Auras"





Myspace


P.S Han låter er hämta EPn gratis här.


Young Man - Konsertklipp

 

 


Så här mysigt hade det alltså kunnat bli om han inte hade ställt in i Paris. Behöver jag ens nämna att jag nästan precis vaknat? 


Robyn - "Dancing On My Own"


Musiksektionen - backstage

Rufus får två loger för sig själv. Han äter inne själv. Hans crew sitter ute och äter med oss. Då och då kommer han ut. Socialiserar sig lite. Kastar lite dart. Bär ett par schyssta Nike Air Max. 

Amanda Jensen bär stora svarta solglasögon. Skippar sin presstid.

Hästpojken trodde man fick röka inomhus. Verkar ganska trötta och slitna. Uppe på scen nu.

MA Numminen (ja, gummibollsnubben) går runder barfota utomhus och pratar roligt. 



 


The Black Keys - "Thighten Up" (official video)




Toro Y Moi - "Leave Everywhere"

Efter att dagens enda föda (förutom massa vatten såklart) nu befinner sig i matsmältningssystemet, kan jag koncentrera mig bättre på bloggnyheter. T.ex att Toro Y Moi's senaste singel inte alls låter som väntat. Jag gillar vändningen! Lyssna och ladda ner bla här
   
Dessutom tycker Bethany Cosentino att svenska brudar är the hottest babes alive.

 

Fuck you förkylning!

Det har väl inte undgått någon att Best Coast spelar på Debaser i Malmö ikväll? Tänkte väl det. Bara för det så jävlas min hälsa med mig och brer på förkylningen med feber!!!!! äcklig hosta!!!!! tjock hals!!!! blabla. Har...inte...tid! Men ha så skoj på spelningen alla andra i hela universummet! Ja, jag är bitter. Ger er Skrika Ut Högts nya video.

Shout Out Louds - "Show Me Something New" 
 

 


The Snormonster

Okej, så det är tisdagkväll. Jag har landat. Hunnit med ett Artsiterimöte med Musiksektionen för Lundakarnevalen, och hjälpt till med att inreda logerna. Backstageområdet osar (nog) nervositet. På flyget hem så blev jag helt plötsligt snorig och näsdukarna är mina bästa vänner. Det är nu klart att jag ska ta hand om/förfölja/serva/hänga med Edith Backlund (lirar kl 17:15 på Stora Scenen på lördag) och Maskinen (lirar kl 1 på Dansen, den stora AF-festen på söndag) under karnevalen. Känner ni att ni sitter inne på någon göttig info om dem så hör gärna av er. Jag vill veta allt från att Herbert hade MVG i kemi till att Edith har haft 20 frisyrer. Stämmer detta? För jag har ingen aning.


  

Jag kan t.ex snacka om Late of the Pier med Frej. För det är ju deras t-shirt han har på sig. Sånt göttigt. Ja, ni fattar!

 

     

Au revoir my little monsters

Men åh! Young Man's gig är inställt på söndag! Tur att jag kollade upp det i alla fall. Wildbirds & Peacedrums ska spela på samma ställe istället. Kanske blir det då. De är ju bra live. Kan bli så där patriotiskt bra när man själv sitter bland le poisson-folk. Vi får se. I alla fall, inga uppdateringar här tills tisdagkväll då. Bra dagar nu, bra dagar. 



 
  

Here We Go Magic - "Collector"




Myspace

Spotify


Skapelseberättelsen

Någon frågade mig vilka de andra fyra killarna under "Kategorier" är. Tänkte svara på det nu. Mitt svar är: Jag vet inte. Eller E.P vet jag. Det har nog gått till så att han den där Koffa startade och fixade bloggen. Han sa sedan till tre killkompisar. De började skriva lite så smått. När jag och E.P sedan träffades på Valborg för två år sedan frågade han om jag hade lust att vara med. Kul, och ja! sa jag. Sedan gick allt ganska så segt. Men när syrran bestämde sig för att sticka till Tanzania i fem månader bad hon mig att vara hennes personliga musikuppdaterare. Då kom Min Rymd mera till pass. Nu är hon hemma igen men jag fortsätter ändå. Detvardet!



    



Sleigh Bells - "Treats" (stream)

Sleigh Bells kommande debut "Treats" streamas just nu i sin helhet hos NPR. Lyssna här!


Myspace



Och över till något helt annat för jag vet att Fresia vill det...






Grekland

Det är lite synd om Grekland. Jag menar nyhetesmässigt och så. Därför tänkte jag gör dem en tjänst och här med tipsa er om tre greklandband. Allt kommer från den här artikeln. Och en lite påminnelse från DS.  


My Wet Calvin - "Sweet 'n' Sour" 
  






Myspace


Phoenix Catscratch - "ED"






Myspace


The Callas - "Lipstick"






Myspace



CLOUD CONTROL

För några månader sedan tipsade jag om Cloud Control och deras låt "Gold Canary". Just nu är de ute och turnerar med Vampire Weekend. Då visste jag inte när deras album "Bliss" skulle släppas. Nu vet jag. 14 maj! Vet inte om ni kollade upp dem så grundligt sist så ger er en ny chans.

Cloud Control - "This Is What I Said"    


'



Myspace


Om ni råkar vara i London 2/7.

Memoryhouse w/ Visions Of Trees + Treasure from Jamie Harley on Vimeo.

 


Gauntlet Hair - "I Was Thinking..."




Myspace


P.S För er uppmärksamma, japp, denna låt finns med på yvynyl's mixtape Volcano.


Gör din egen poster - Vinn Roskildepaket




Läs mer här.

Drömmar om havet

Jag och boken "Flickan från ovan" har haft en väldigt speciell relation sedan jag läste den 02/03. Samma sorts relation har jag och låten "Song to the Siren" (mest Cocteau Twins version, Tim Buckley har ju skrivit den) haft. Allt föll på plats när filmatiseringen av boken kom ut i år och jag upptäckte att låten fanns med i en av de starkare scenerna. 

This Mortal Coil (Cocteau Twins) - "Song to the Siren"






Dessutom har jag gjort en ny spotifylista, Drömmar om havet.
 


Princeton - "Calypso Gold"




Myspace

Spotify


Young Man - "Boy" (stream)


Young Man
är fortfarande jäkligt bra. Och som jag skrev sist så ska jag ju se honom live om 1,5 vecka. Ni får inte missa hans "Boy", så det är lika bra att bädda in den här.


BoybyYoung Man


Och så gör jag något åt bilden jag gillar som ligger och skräpar i random-mappen.







Bästa headfuckern idag.


iamamiwhoami - "u-1"




Youtubekonto


Och så finns det en fanvideo också...


Twin Sister - "All Around And Away We Go"






Myspace


Avi Buffalo - "What's It In For"

Ny finns det en underbar video till Avi Buffalo's toppenlåt "What's It In For". Störigt att de ska lira i Paris samma dag som syrran och jag sticker där ifrån. 


 


Myspace


P.S Deras album kom ut förra veckan, och det låter bra.



Tobias Fröberg - "The Big Up"

Ibland glömmer jag bort att lyssna på musik som jag sett framemot. Då är det bra att bli påmind! Jag har länge gillat Tobias Fröbergs röst och inlevelse. På det fjärde albumet "The Big Up" låter den riktigt uppriktig. Och tur är väl det, för det är nämligen en mer eller mindre kärleksförklaring till sin fru. Som för övrigt kommer från Ljungbyhed, samma håla jag växte upp i 19 år. Mycket Spotify-album nu, jag vet.


 


P.S Japp, frugan i badet och mannens fötter i sängen.


Spotify

   

Summer People - "Good Problems"




Spotify

Myspace


P.S Vet inte heller vad jag tycker om detta men av de jag kan identifiera på Spotify och Min Rymd #2 (pallar inte kolla #1 för de är ju så många höhö) så är det 73% snubbar och 27% brudar som subscribe:at. Både bilderna ovan och denna uträkning visar nog på att männen är mindre fega. Ändring på det! (Nej, det innebär inte att jag kommer lägga upp en egen rumpbild.)


 

Wooden Blankets


Finns nu på Spotify, och jag vet inte riktigt vad jag tycker den. Lyssna och läs mer här

 


RSS 2.0