Plants and Animals

Det verkar råda någon slags överproduktivitet hos världens djärva, fantastiska och nyskapande musiker. MinRymds senaste heta tips är Montrealska Plants and Animals som nyss släppt skivan Parc Avenue, som är en kavalkad i sköna låtar som inte är rädda för att mixa influenser både från höger och vänster, blanda allt i en bunke samt tillsätta salt för att skapa en gourmeskiva för musikälskare.

Länktips:
Plants and Animals på myspace

Skottlandsvenskt

Minrymd förutspår att The Social Service kommer bli den nya indiehypen. Det skotts-svenska bandet, producerade delvis av Gustaf Spetz från Eskju Divine är onekligen bra som få, så spring iväg till deras avdelning på den amerikanska motsvarigheten till minrymd omedelbums och bli råcharmad!

"Vi vill ha konst, inte kontorslandskap"

Länktips:
The Social Serivce på myspace

Vi älskar dig, Boris!

Yes. Someone Still Loves you, Boris Yeltsin har varit i studion och spelat in nya skivan Pershing (som följer upp indiepoprockmästervärket Broom) som inte riktigt verkar ha kommit ut till försäljning än. Men självklart har Min Rymds snokande näsor hittat något och kan meddela att ingen kommer bli besviken när den väl kommer.

För er som inte vet är Someone Still Loves you, Boris Jeltsin indiepopbandet som förutom att ha ett av indievärldens coolaste bandnamn också ett band som vågar blanda härligt melodiös fiolsockerpop med lagomt rockiga indiegitarrer. Kolla alltså in Broom omedelbums om du inte redan gjort så, och spring iväg till deras myspace och lyssna på några alster från nya skivan.

Bra nytt.

The Clinic - The Witch från nya skivan Do It. Som (som vanligt) är bra somfan om man gillar brittisk art-rock.



Fleet Foxes nya skiva Ragged Wood, som på ett galet bra sätt följer upp den (enligt mig) inte riktigt lika fulländade EP:n Sun Giant.

Radar Bros. nya skiva Auditorium som fortsätter bandets sköna lite melankoliska stil.



(Vem kan föresten undgå att älska textraden "Fat cops make bigger targets"?)

RSS 2.0